Istaknuti post

Pregled tema abecednim redom

nedjelja, 27. ožujka 2016.

Avokado (1. dio) - 2016-03-27

 Sve jezgre kupljenih avokada sam skupljao i stavljao u zdjelice s vodom. Bitno je da se voda u zdjelicama redovito mijenja, kako jezgre ne bi istrunule. Zdjelice se mora držati na toplom, pošto je avokado biljka iz toplih krajeva i ne podnosi veliku hladnoću.
 Ove dvije jezgre su isklijale.  Obzirom na to koliko je jezgri bilo stavljeno u vodu, postotak klijavosti nije baš velik.
 Proklijale jezgre sam stavio u posudu. Mora se paziti da se jezgre ispravno postave (kod ove s isklijalim dijelom je lako, kod još neisklijanih - dio koji je uz stapku, okrugli, dolazi dolje, špicasti prema gore).
Sve je pokriveno zemljom do isklijalog dijela i stavljeno na toplo ...

Nema komentara:

Objavi komentar