Istaknuti post

Pregled tema abecednim redom

subota, 8. lipnja 2013.

Mali vrt - 2013-06-08

Kako sam u posljednje vrijeme zapostavio ovaj blog, a vijesti ima dosta, evo i danas jedno javljanje:

Plastenik je poprilično pun iu njemu stvarno nema više puno mjesta. U međuvremenu su ovdje tri regala, a od jučer ga držim otvorenim, pošto je plastična zaštita postala kontraproduktivna pri aktuelnim temperaturama.

Artičoke su se sjajno razvile, ali kod njih je problem kako ih smjestiti za stalno. Jedino rješenje mi se trenutno čini neka velika saksija, u kojoj bi mogli prezimiti. Ipak, lijepo je vidjeti da fino napreduju.
Za bundeve i zucchini sam isto tako dosta dugo tražio rješenje, i nadam se da sam ga s ovim posudama i našao. Njima treba dosta vode, jako gnojena zemlja i dosta mjesta uokolo, po kome bi mogli pružiti svoje vriježe, a za tako nešto mi je prostor u cvjetnjaku premalen. Nadam se da će ovako imati mogućnostt da rastu. Posuda u kojoj se nalaze je dosta duboka, a napunio sam je djelimično prerađenom zelenom masom (tj. travom koju sam skupio nakon košenja u okolici, koja je odstojala u vodi nekih 10-tak dana), a na vrhu (max. 1/3 posude) se nalazi obična zemlja.
Grašak je fino napredovao, a dobro harmonira s bobom, koji je dominantan, tako da je grašak morao uzmaći na prostor oko cvjetnjaka, kako bi došao do potrebnog svjetla. Vitice graška su duge i preko 1 m, a u zadnja dva-tri dana primjećujem da se stvaraju novi pupoljci, za koje se nadam da će uskoro donijeti i cvjetove i kasnije plodove.
Kupus, kelj, keleraba i ostale slične biljke fino napreduju u rasadniku i trebale bi biti spremne kad se u cvjetnjaku ili u velikom vrtu nađe nešto mjesta. Kako oni dolaze u jesen i otporni su na hladnije vrijeme, zasada je sve po planu.

Nema komentara:

Objavi komentar