Istaknuti post

Pregled tema abecednim redom

utorak, 18. lipnja 2013.

Veliki vrt - 2013-06-15

Ovo su slike od prošlog vikenda ...

Vrt u totalu - ne izgleda tako pun, ali izgled u ovom slučaju vara - puno toga je pregusto zasađeno i mora se presađivati, pa posla ne fali ...

Bob je još uvijek najimpozantniji od svih biljaka - ovdje već uveliko cvjeta i zameće se, dok se na balkonu formiraju i mahune.

Bob su napale i neke lisne uši, ali zasad se dosta dobro drži.

Ovaj luk je iz sjemena i rađaće tek iduće godine ...
Ovaj je već sada dobar, pošto je zasađen iz glavica.
Mahune su se još pritajile, ali njihovo vrijeme tek dolazi.
Mrkva je počela jako dobro napredovati u zadnje vrijeme i počeo sam je polako i rasađivati po cijeloj parceli, pošto je pregusto posađena.
Ova paprika je iz trgovine i zasada solidno izgleda. Imam dosta i rasade, ali ona je puno manje od ove ovdje.

Paradajz je isto tako kupljena sadnica, a zasada napreduje jako dobro. Već se formiraju i mali pupoljci, iz kojih će uskoro izaći cvjetovi.

Sve potencijalne penjačice sam okolčio, kako bi mogle i dalje nesmetano rasti.
Od bijele rotkve sam već gotovo odustao, ali sam našao nekoliko sjajnih plodova, koje sam rasadio prije neka dva tjedna. Zbog toga sam odlučio još nekoliko njih rasaditi na slobodnu površinu, kako bi im dao dovoljno mjesta, a i kako bi onima na gredici dao nešto više mjesta. Ovi ovdje ne izgledaju impozantno, ali nadam se da će se oporaviti.
Ovo je rotkva na gredici, od koje se nadam da će u idućih tjedan-dva porasti i biti za jelo, ali mislim da ne treba očekivati neko čudo, pošto je za nju vrijeme definitivno pretoplo.
Crvene rotkvice je nešto bilo, i ove godine je rezultat bolji nego prošle, ali je još uvijek daleko od dobroga ...
Salata je počela bujati, pa sam je morao razrijeđivati i presađivati. Izgleda sasvim dobro, za koji tjedan bi mogla biti i za jelo. Pogrešio sam, međutim, u tome što sam je posijao previše odjednom - jedna gredica svaka dva-tri tjedna bi bila puno bolja taktika. Sad, međutim, šta je tu je, pa ćemo vidjeti ...

Nema komentara:

Objavi komentar