Istaknuti post

Pregled tema abecednim redom

nedjelja, 16. lipnja 2013.

Veliki vrt - 2013-06-08

Ove slike su od prošle nedjelje, a kako ih je dosta, nije mi ih se dalo dijeliti i izabirati, već sam ih odlučio sve staviti u jedan post:

Salata dobro napreduje, ali je pregusto posađena, pa će ju se morati rasađivati.

Rotkvicu sam u cvjetnjaku već povadio, ovdje dolazi malo-pomalo. Osim toga, rijetko se nađe stvarno lijepi plod, a vrijeme je sve toplije, tako da mislim da ona neće imati puno šanse za dobar rod. Ipak, pozitivno je da je ove godine bilo nešto plodova, tako da ću je i iduće godine sigurno posaditi.

Rotkva je jako izrasla, ali su plodovi još u razvoju. Osim toga, pregusto je posađena, pa će je valjati rasađivati, kako bi imala mjesta da dozrije.

Paprika je nedavno zasađena i zasada se dobro drži. Nadam se da će uskoro porasti i početi cvjetati, ali do toga će sigurno proći par tjedana ...

Mahune se solidno razvijaju, ali neki veliki napredak se zasada ne vidi. To se, međutim, za koji tjedan može potpuno promjeniti.

Luk je standardno dobar i tu sam za sada imao ponajviše dobra iskustva. Kod njega je dobro što ga se može koristiti preko dužeg perioda, već prema potrebi. Desno se vidi i mladi luk, koji je ovdje izrastao iz sjemena. On će ili ostati na gredici, ili ću povaditi glavice, kako bi ih imao za iduću godinu.

Mrkva počinje krupnjati i uskoro će se početi razvijati. Onda će je valjati i rasađivati, pošto joj je ovdje definitivno pretjesno, a do tada se nadam da će nešto i biti pobrano, pa će biti i više mjesta.

Kupus je ovdje došao među zadnjima, i njegovo vrijeme tek dolazi. Iskreno rečeno, ovo je nešto iz šire porodice kupusa, a što točno, stvarno ne bih znao reći. Zasada ne izgleda impresivno, ali to bi se moglo brzo promjeniti. Osim toga, on dolazi tek tamo u jesen, tako da je pred njim još dug put ...

Grašak zaostaje za ovim u cvjetnjaku, i tek sad se polako počinje dizati. Nadam se, ipak, da će sve ipak sretno završiti.

Bob je u cijelom vrtu najimpresivniji, a i fino napreduje. Ima na njemu i nešto ušiju, ali je poprilično robustan, pa se nadam da mu to neće smetati.

Nema komentara:

Objavi komentar