Istaknuti post

Pregled tema abecednim redom

petak, 7. lipnja 2013.

Balkon - 2013-06-07

S moga balkona se već duže vrijeme nisam javljao, pošto je u posljednje vrijeme bilo relativno hladno i puno kiše, tako da nisam imao puno volje da nešto tamo radim, a osim toga i s prostorom je polako postalo tijesno, pa nije bilo ni mjesta za neke veće akcije. U posljednjih nekoliko dana se je vrijeme proljepšalo, pa je i vrt krenuo:

Jedan pogled na cvjetnjak je dovoljan da se vidi kako ovdje sve polako puca po šavovima, ponajviše zahvaljujući bobu, koji je strahovito porastao.
Špinat je polako rastao i u posljednjih nekoliko dana naglo iskočio, tako da se nadam da će uskoro biti i za branje. Pokazao se je kao zahvalna biljka, kojoj nije potrebno puno njege, pa mislim da ću ga ubuduće saditi u malo većem obimu.

Kupina je već prošle godine dala nešto plodova, a ove godine se je dalje razvila i po svemu sudeći, biće dosta i plodova. Presađena je u jednu veliku saksiju i odsad će imati svoje stalno mjesto u kutu ispod cvjetnjaka.
Bob je strahovito porastao i uveliko se je rascvjetao, pa se nadam da ni plodovi nisu daleko. Ove godine ću najveći dio roda ostaviti za sjeme, kako ne bih morao ponovno kupovati sjeme. Osim toga, planiram ga više saditi van glavne sezone, pošto mi sad pravi veliku sjenu i koči ostale biljke u razvoju.

Gužva koja vlada u cvjetnjaku se fino vidi na ovoj slici - na uskom prostoru su se ovdje natiskali bob, blitva, paradajz, paprika, pokoji luk i još možda poneka vrsta. Najveći dio biljaka sad izgleda jako dobro, ali prije nekoliko dana, dok su padale velike kiše, nisam baš bio tako optimističan.

Nema komentara:

Objavi komentar