Istaknuti post

Pregled tema abecednim redom

srijeda, 15. svibnja 2013.

Veliki vrt - 2013-05-14

Evo nekoliko aktuelnih fotografija iz velikog vrta od jučer:

Slika je slična onoj iz prošlog javljanja, samo je sve povrće poprilično poraslo.

Salata je fino porasla, ali pred njom je još jedan dug put do berbe.

Rukola je porasla i - ako je suditi po rukoli na balkonu - već idući vikend bi mogla biti za jelo. Pri sadnji rukole sam napravio jednu grešku - tri gredice su definitivno previše ukoliko dolaze u isto vrijeme, pošto se rukola jede svježa i sirova i nije ju moguće konzervirati niti upotrebiti za nešto drugo. Ubuduće ću saditi gredicu po gredicu s razmakom od 1 ili 2 tjedna.

Rotkvica dobro napreduje, ali je još nekoliko tjedana daleko od berbe. I ovdje sam napravio istu grešku kao kod rukole - posadio sam previše toga i stvarno ne znam kud ću sa svim tim kad dođe. Ipak, po pitanju uzgoja sam puno dalje nego prošle godine - rotkvici treba dosta vode, mora je se sijati u takvom razmaku da biljke imaju mjesta za korijen, mora ih se saditi dublje, kako bi cijelo vrijeme korijen bio pod zemljom, a ukoliko nije čitav korijen pod zemljom, valja ga s vremena na vrijeme zagrtati, kako bi se ne bi osušio.

Bob sjajno raste, ali se još uvijek ne zameću plodovi. Raste poprilično visoko, ali su biljke toliko jake da im ne treba nikakav štap po kome bi se penjali. Nadam se da će se uskoro početi zametati plodovi i rađati, kako bi se oslobodilo mjesto za nove kulture.

Nema komentara:

Objavi komentar