Istaknuti post

Pregled tema abecednim redom

nedjelja, 3. ožujka 2013.

Dnevnik - Mrkva - 2013-03-03

S mrkvom od prošle sezone ima nešto iskustva, ne baš pozitivna, tako da se nadam da ću ove godine stvari napraviti malo bolje.

Ovo sjeme je iz supermarketa i prilično je jeftino. Valja reći da sjemena ima jako puno, pa ću morati biti discipliniran po pitanju sadnje, da ne ponovim greške iz prošle godine. Vrećica sa sjemenom je koštala 49 centa. Latinsko ime na pakovanju je Daucus carota L..

Sjeme je posađeno u tri čašice, a u svakoj je stavljeno nekih 15-tak zrna. Sjemena u vrećici ima za još barem 5-6 takvih tura, ali to će doći na red tek za koji tjedan, i to možda najbolje direktno u veliki cvijetnjak. Što se tiče uvjeta za razvoj, sjeme bi trebalo klijati za 14 - 21 dan, a temperatura bi trebala biti 15 - 20° C. Saditi se može na 10 cm razmaka, a razmak među redovima bi trebao biti 25 cm.

Dopuna - 2013-03-16

I mrkva je u ovih 13 dana fino izrasla. Ne toliko koliko grašak, ali sasvim pristojno da bi se uskoro i ona mogla rasaditi. Odsada se i ona nalazi napolju u plastenikunakon koja 2-3 tjedna, nadam se, i na parcelu ...

Nema komentara:

Objavi komentar